Parents Retreat - Hotel Vibe

We all love going on holidays right? and when we do the bathroom sand bedroom s mostly feel large and connected, luxurious and somewhat indulgent...well why not have this luxury feeling in your ensuite every day! thats what this client wanted for their new bathroom design. That holiday feeling at home.














Perfection on top of the hill.

This recently completed new build is a glorious example of manicured perfection! 
It is situated in the seaside suburb of Maroubra in Sydneys’ eastern suburbs.  The home is perched up on the hill and has stunning views of the Tasman Sea. 
The ensuite bathroom is situated on the fourth floor, and connects effortlessly to the master bedroom and amazing walk in wardrobe. The designer was to ensure this parent’s retreat was impeccable in its design and was befitting the clients’ BIG brief.

Structural Challenges
·       Construction was well advanced
·       Concrete slab,
·       Large Space,
·       Large expansive North East facing glass,
·       Three doorways (on existing architectural plans) closing the space down and
·       Clients BIG brief!

Client Requirements
·       ‘We don’t want to stuff it up’ – clients most important concern ;
·       Contemporary design, the palette had to work with exposed concrete walls & the architecture of the build;
·       Double vanity with lots of bench space / set down space;
·       Lots of storage for all of the clients small personal effects;
·       Walk in shower – no glass showerscreens;
·       Double shower for parents to share;
·       A freestanding bath;
·       Take full advantage of the stunning views and
·       Connection of the three areas – robe, bed, and bath.
     
Design Statement
The pressure was on; the slab was being poured as the designer was appointed. Luckily the three internal walls were yet to be constructed within this space.  Working quickly in order to not impact the build schedule, it was evident that the wall separating the ensuite & master was to be clear glass. The view then became the focus and also allowed additional natural light to flood the walk in robe at the rear.
An additional wall was constructed to conceal the large shower and toilet. This allowed both areas privacy and separation.  It is clad in gorgeous Brazilian granite, a stunning feature and the perfect backdrop to the vanity. The length of this wall allowed for a large bespoke vanity, with his/hers double basin setup and maximum storage both under-bench and in overhead concealed mirrored cabinets.  This ticked many boxes for the clients. 
A designer freestanding bath was specified and placed opposite and in full view.  Its visual creates a romantic and modern backdrop to the master bedroom and allows the owners to soak, chat and take in the water views all at the same time. 
Finishes and fittings are high spec; custom and mostly Italian in origin and in keeping with the luxury feel of the home.  The tile selection complements the off form concrete usage throughout slightly darker in tone to create mood and also make the fittings stand out.
The clients are over the moon with the harmonious result of the space, they look forward to waking and rejuvenating themselves here.


Project Description
The 1910 Bungalow home has been beautifully restored and further additions have been made to incorporate a modern open plan living situation. Set amongst a beautifully manicured garden in the leafy suburb of Nailsworth in Adelaide South Australia, the bathroom was the last of the original rooms that required renovation. Both the clients work tirelessly in the medical industry and have 2 teenage children currently living in the home. The bathroom is only used by Tania & Chris as the children each have their own facilities and hence it is to be designed with a little luxury which is well deserved.

Structural Challenges:

   Out-dated box window
   Brickwork below window had soft, crumbling mortar & brickwork
   Lacks storage space and had poor functionality
   Consideration that any works to the Southern wall may cause damage to glass splashback in the kitchen on the other side of the wall
   Soft lime internal plaster to all bathroom walls
   Electrical hazards requiring rectification
   Confined space (4.08m2)

Client Requirements:

This particular client had some very specific requests. Some were as followed:
   Must include a bath that was not smaller than 1700mm length as Chris is very tall
   Have ample storage
   Removal/alteration of existing window
   Tania wanted a view to the garden outside. Chris preferred privacy
   Minimalistic design
   Client had a previously selected the floor tile

 We all love going on holidays right? and when we do the bathroom sand bedroom s mostly feel large and connected, luxurious and somewhat indulgent...well why not have this luxury feeling in your ensuite every day! thats what this client wanted for their new bathroom design. That holiday feeling at home.


 

Search Minosa

Blog Archive

Salesforce

Twitter Updates

Statcounter